Bíróság, kalapács

A Stadion autóbusz-állomás várótermében elalvó utast fosztottak ki

Rendőrség

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik tavaly nyáron, Budapesten, a Stadion autóbusz-állomás várótermében eltulajdonították az egyik széken elalvó utas mobiltelefonját.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. július 29-én délelőtt a XIV. kerületben, a Stadion autóbusz-állomás várótermében észrevettek egy férfit, aki az egyik széken ülve elaludt úgy, hogy a mobiltelefonját őrizetlenül, a mellette lévő széken hagyta. A vádlottak egymás után leültek az alvó férfi mellé azzal a szándékkal, hogy a telefonját ellopják. Ezután a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva, a hozzá közelebb ülő vádlott egy hirtelen mozdulattal felkapta a székről a 45.000 Ft értékű telefont, majd gyorsan felállt és elhagyta a várótermet. A sértett másik oldalán ülő férfi észlelte a lopást, ezért felébresztette és figyelmeztette a sértettet, majd megmutatta neki, hogy merre ment az elkövető.

A vád szerint továbbá, a fiatalabb vádlott mintegy fél évvel később, 2023. január 12-én egy XIV. kerületi barkácsáruházból is lopott, több mint 100.000 Ft értékben. A vádlott először egy fűrészt vitt el az áruházból, majd még ugyanezen a napon visszament az üzletbe, és akkor még egy akku szettet is magával vitt.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a két férfit kifosztás bűntettével, egyiküket pedig lopás vétségével is vádolja, mindkettőjükkel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.