Bíróság, kalapács

Karácsony táján rabolta ki az ágyhoz kötött sértettet a férfi egy Eger környéki községben

Rendőrség

A falubeli lopásokkal is vádolt elkövető rendszeresen megjelent áldozatánál azért, hogy elvegye az ebédjét, amit azután vagy elfogyasztott, vagy készpénzért eladott.

Az ügyben az Egri Járási Ügyészség emelt vádat a magát részben erőszakos vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből fenntartó, munkahellyel és jövedelemmel sem rendelkező 28 éves férfival szemben.

A vádirat szerint a terhelt tavaly, közvetlenül karácsony előtt egy Eger környéki községben – már nem először – betört a nála jóval idősebb sértett házába azért, hogy onnan lopjon. Észrevette, hogy az ágyban fekvő, rossz egészségi állapotú tulajdonos a párnája alatt konzervdobozokat rejteget, melyeket feltehetően épp előle dugott oda. A vádlott ezek megszerzése érdekében rátámadt a beteg emberre, bántalmazta őt, miközben kirángatta a feje alól az önkormányzat segélyét tartalmazó, főzelékkonzervekkel megtöltött szatyrot. Az ezt követő napokban – egészen 2023 január végéig – a vádlott rendszeresen visszajárt a házba és onnan alkalmanként önkényesen elvitte a bűncselekmény elhárítására képtelen sértett meleg ebédjét, melyet szociális ellátás keretében naponta szállítottak ki a számra.

A februárban letartóztatott elkövető a tavaly karácsonytól idén január végéig tartó időszakban a faluban tűzifát és száraz élelmiszereket is lopott különböző magánházakból.

A járási ügyészség rablás bűntettével, kifosztás bűntettével, valamint lopás bűntettével és vétségével vádolja a férfit, akivel szemben – beismerése esetén – halmazati főbüntetésül kilenc év fegyház kiszabására tett indítványt a járásbíróságra benyújtott vádiratában.