kés

Életveszélyt okozó késelés egy zalai kocsmában

Rendőrség

A Zala Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 33 éves büntetlen előéletű, galamboki férfival szemben, aki 2022. április 23-án, este, a helyi italboltban vitát követően, ittasan késsel sebesítette meg falubelijét.

A vádirat szerint a presszóban italozó vádlott és a sértett férfi között a vádlott házastársát érintően alakult ki hangos szóváltás, mely indulatos vita csak a jelenlévő vendégek közbeavatkozása miatt nem fajult verekedéssé. Az esetleges tettlegesség megelőzése érdekében a két felbőszült férfit a pultosnő kitessékelte a helységből, akik külön bejáraton át távoztak is az italboltból, és az utcán elindultak otthonuk felé.

Amikor a presszó hátsó bejáratán át távozó vádlott az utcán meglátta a sértettet, kezeivel hadonászva a „Gyere, megöllek, megszúrlak!” szavakat kiabálva megindult a sértett férfi felé. Amint a közelébe ért, a sértett férfi elgáncsolta a vádlottat, aki elesett, közben belekapaszkodott a sértett ruházatába és a földre rántotta őt is. Ekkor az elkövető zsebéből elővett egy kinyitható, rövid pengéjű kést és három alkalommal megszúrta a sértett combját és jobb lábszárát, egy alkalommal a csípő tájékát, illetve egy alkalommal a sértett mellkasának jobb oldalát.

A jelenlévő személyek elhúzták a sértett mellől a támadót, aki elindult otthona felé, de a késsel a kezében időnként visszafordulva továbbra is fenyegetőzött. A sértett vérző mellkas sérülését szorítva a presszó előtti buszmegállóban ült le, ahonnan rövidesen édesanyja szállította be a nagykanizsai kórházba. Sérülései összességükben közvetett életveszélyt okozó sérülésnek minősülnek.

A Zala Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben a Zalaegerszegi Törvényszék előtt, melyben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt.

Kép: illusztráció.