A balatonfüredi rendőrök két ittas járművezetőt is fogtak az ünnepnapon

Rendőrség

A járőrök mindkét sofőrt előállították.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. március 15-én délelőtt Aszófőn állítottak meg és ellenőriztek egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit. A 42 éves balatonfüredi sofőrrel szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A járőrök a férfit további mintavételre előállították, majd vezetői engedélyét elvették és ellene ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

Egy másik járőrpáros 21 óra 30 perckor Balatonfüreden ellenőrzött egy személygépkocsit, melynek 28 éves vezetőjénél is pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. A nagylóki sofőrt is előállították további mintavétel céljából, majd a mért értéknek megfelelően közigazgatási bírsággal sújtották.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely az alkohol fogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépjárművek vezetőinek.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan vezet, nemcsak saját maga, hanem a közlekedés más résztvevőivel szemben is elfogadhatatlan kockázatot vállal.

Alkohol tartalmú italok fogyasztása után soha ne vezessenek járművet!