Bíróság, kalapács

Huszonnyolc tagú drogkereskedő hálózat ellen indult büntetőeljárás Siklóson

Rendőrség

A Siklósi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat 28 személlyel szemben, akik közül hatan kereskedői tevékenységet végeztek a bűnözői csoporton belül.

A vádirati tényállás szerint a több megyére kiterjedő kábítószerhálózat egymással párhuzamosan két értékesítési láncolatot működtetett. Az egyik hálózat elsődlegesen amfetamint és kokaint, míg a másik marihuanát és extasyt forgalmazott.

A hálózat élén álló személyek szerezték meg a kábítószert, akik ezt követően az alattuk elhelyezkedő dílerek útján terjesztették több vármegyében, így Baranya, Fejér, Pest, illetve Tolna vármegyében.

A kereskedők 2020. évtől kezdődően elfogásukig, több mint egy év alatt jelentős mennyiséget meghaladó kábítószert értékesítettek.

A kábítószer-kereskedők közül négyen jelenleg is letartóztatásban vannak, két vádlottal egyezségkötésre került sor.

A kereskedők cselekménye kereskedéssel, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 5 – 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

Az ügyről a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korábban kiadott videója a következő linken tekinthető meg.