Vádat emeltek egy nő ellen, aki takarítás közben munkaadói félretett pénzéből is elvett

Rendőrség

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki takarítás közben munkaadói félretett pénzéből is rendszeresen elvett.

A vádirat szerint a nő már évek óta takarított pénzért a Dunaharasztiban élő család házában. Mivel megbíztak benne, nem követték szemmel a tevékenységét. A megbízó házaspár a lakás egyik szobájában, egy dobozban tartotta körülbelül 1.000.000 forint összegű félretett pénzét. Az elkövető takarítás közben megtalálta a pénzt, majd elhatározta, hogy abból elvesz.

2021 december eleje és 2022 márciusa között a nő négy alkalommal, összesen 280.000 forintot vett ki a dobozból kisebb részletekben. A sértetteknek időközben feltűnt, hogy megfogyatkozott a pénzük. Gyanakodni kezdtek a takarítónőre, ezért a dobozban lévő bankjegyek sorszámait felírták.

2022. március 2-án a sértettek észlelték, hogy újra hiányzik a pénzből, így értesítették a rendőrséget, miközben az elkövető még a házban tartózkodott. A helyszínre érkező rendőrök a nő ruházatában megtaláltak 40.00 forintot a jelölt bankóból.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az ügyben folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.