Bíróság, kalapács

Elektromos rollert lopott egy VIII. kerületi áruház előteréből

Rendőrség

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 33 éves férfival szemben. Az elkövető tavaly áprilisban egy belvárosi bolt előteréből ellopott egy több mint százezer forint értékű elektromos rollert, amit még ugyanezen a napon, az értéke töredékéért adott el egy kereskedőnek.

A vádirat szerint a vádlott 2022. április 25-én, reggel, egy VIII. kerületi áruházban meglátta az előtérben hagyott elektromos rollert és úgy döntött, hogy eltulajdonítja. A férfi odalépett a mintegy 140.000 forint értékű járműhöz, felszállt rá, majd elhagyta vele az üzlet területét.

A vádlott a rollert még ugyanezen a napon egy VIII. kerületi piacra vitte, ahol egy egyiptomi származású férfi – tudva, hogy a jármű bűncselekményből származik – 10.000 forintért megvásárolta.

A rendőrök a nyomozás során a rollert lefoglalták és a sértett részére kiadták.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű 33 éves férfit lopás vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A kerületi ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság a férfival szemben korábban, más ügyben kiszabott 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje le. A lopott járművet megszerző külföldi kereskedővel szemben pénzmosás bűntette a vád, és felfüggesztett szabadságvesztésre irányul az ügyészi indítvány.