2021 telén egy III. kerületi bérlakásban megölte az ingatlan üzemeltetőjét egy férfi

Rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt folytatott eljárást egy budapesti férfival szemben, aki a gyanú szerint 2021. december 3-án 18 óra körül egy óbudai vendégház egyik lakásában szóváltásba keveredett annak üzemeltetőjével, majd egy közel 20 centiméteres pengéjű vadászkéssel többször megszúrta. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett – az egyik szúrás a szívét érte -, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrséget a vendégház többi lakója értesítette, akik a mentők kiérkezéséig próbálták a sértettet újraéleszteni.

A BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei B. Istvánt a helyszínen elfogták, majd a kerületi kapitányságra állították elő.

A nyomozás adatai szerint a tragikus támadás előzménye az volt, hogy a főbérlő kérdőre vonta B. Istvánt, mivel az nem volt hajlandó szerződést hosszabbítani, ám kiköltözni sem akart a bérleményből, illetve oda korábban többször is visszajárt és jogtalanul töltötte ott az éjszakákat.

A nyomozók az 58 éves férfit emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait pedig a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.