Múlt heti baleseti összefoglaló Veszprém vármegyéből

Rendőrség

A rendőrök összesen 17 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2023. január 16-án 0 órától 2023. január 22-én 24 óráig összesen 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek könnyű sérüléssel végződtek. A közúti közlekedési balesetekben 5 ember nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A fenti időszakban 13 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A személyi sérüléses balesetek közül (az elsődleges adatok alapján) 2 alkalommal az elsőbbség meg nem adása volt a baleset oka, 1 esetben a sebesség nem megfelelő alkalmazása, illetve további 1 esetben figyelmetlenség okán következett be a baleset.

Vármegyénk útjain a közúti ellenőrzések során összesen 7 ittas járművezetőt szűrtek ki az egyenruhások,  közülük 4 sofőr ellen büntetőeljárás indult, míg 3 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki az ittas állapotban volán mögé ülő személyekkel szemben.

A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek helyszínén végzett alkoholteszteres vizsgálatok kivétel nélkül negatív eredménnyel zárultak, tehát nem volt ittas balesetet okozó járművezető.

Hazánkban még mindig zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, vezetése megkezdése előtt és alatt egyaránt. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság újra felhívja a figyelmet, hogy soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe se, amit láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének se, hogy ittas állapotban vezessen!