Betörőt fogtak a rendőrök Pápateszéren

Rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy órán belül elfogták a pápateszéri betörőt, akinél több lopott tárgyat is megtaláltak.

A győrújbaráti sértett 2022. november 28-án reggel értesítette a pápai körzeti megbízottakat arról, hogy két pápateszéri, lakatlan ingatlanába is betörtek 2022. november 26-ról 27-re virradóan. Az egyik házból többek között szerszám- és munkagépek, lábbelik, csavarok, lombseprű és egy talicska tűnt el közel négyszázötven ezer forint értékben, míg a másik helyről az egyik alkalmazottjának  szerszámait és munkagépeit lopták el ismeretlenek, amivel több, mint kétszázezer forint kárt okoztak a pápateszéren élő sértettnek.

A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, majd egy órán belül a háza előtt igazoltatták a feltételezett elkövetőt. Az 55 éves helyi lakos tagadta, hogy köze lenne a betörésekhez, ám az otthonában tartott kutatás alkalmával az egyenruhások több lopott tárgyat is megtaláltak, amelyeket lefoglaltak. A férfit a rendőrök elfogását követően előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A pápateszéri betörő beismerte tettét, és elmondta, hogy az ingatlanok udvarain talált talicskákkal tolta otthonába az ellopott tárgyakat, melyek közül több szerszámot néhány ezer forintért értékesített is.
A lefoglalt eszközöket a nyomozók a sértettnek visszaadták.