Múlt heti baleseti összefoglaló Veszprém megyéből

Rendőrség

A rendőrök összesen 37 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2022. november 14-én 0 órától november 20-án 24 óráig összesen 10 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyekből 2 halálos kimenetelű lett, 1 esetben súlyos, 7 alkalommal pedig könnyű sérülésessel végződött. A közúti közlekedési balesetekben 2 személy a helyszínen elhunyt, 12 ember könnyű, míg 1 fő súlyos sérüléseket szenvedett.

A fenti időszakban megyénk közútjain 27 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.

A héten a Veszprém megyei rendőrök összesen 5 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Az ittas emberek a környezetükről torz képet látnak, így járművezetőként nem biztos, hogy jól fel tudják mérni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét. Emiatt megnő az esélye annak, hogy hibáznak, balesetet okoznak. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy ittasan senki ne üljön a volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét.