Az állatokon állt bosszút a sikertelen lopás miatt a somogyi férfi

Rendőrség

A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás bűntette és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a negyvenes éveiben járó, többszörösen büntetett előéletű Kaposvár környéki férfit, aki a sikertelen lopási cselekményt több állat megkínzásával bosszulta meg.

A vád szerint az ittas vádlott 2022 szeptemberében a kerítést megrongálva betört az állattenyésztéssel foglalkozó sértett ingatlanára azért, hogy onnan ellopjon egy sertést. A férfi magával vitt egy bozótvágó kést, azonban ittassága miatt a kiszemelt állatot leölni nem, csak megsebesíteni tudta. A vádlott ettől annyira indulatos lett, hogy a macsétával válogatás nélkül ütlegelni kezdte a disznókat, és a részeg őrjöngése során két állatot olyan súlyosan megsebesített, hogy az egyik elpusztult, míg a másik sértés marandó egészségkárosodást szenvedett, illetőleg két további állatot is megsebesített.

A férfit a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozói két napon belül azonosították és elfogták.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit gyorsított eljárásban a Kaposvári Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfi bűnösségét az ügyészi váddal egyezően állapította meg, és ezért őt 3 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

A fényképek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek, az egyiken a bűncselekményben nem sérült állatok láthatóak. a másikon az állatok elhelyezésére szolgáló istálló.