Egy 43 éves férfi zaklatott szexuálisan egy 12 év alatti kislányt, aki nem mellesleg a rokona

Rendőrség

Tizenkét év alatti, a befolyása alatt álló gyermek sérelmére, annak védekezésre képtelen állapotát kihasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette és szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség egy 43 éves férfival szemben. Az elkövető 2021 nyarán szexuálisan közeledett rokona kislányához, majd 2022 májusában egy autóbuszjáraton viselkedett szeméremsértő módon.  

A vádirat szerint az elkövető többször meglátogatta az egyik Veszprém megyei faluban élő unokatestvérét és annak családját, ahol több gyermek, köztük a sértett is nevelkedett.  Az elkövető az esti órákban ittasan érkezett a rokonaihoz, majd unokatestvérének férjével tovább italozott, beszélgetett, közben pedig ölébe ültette a kislányt, és a szülők figyelmetlenségét kihasználva, szeméremsértő módon viselkedett vele.

A vacsorát követően, a késő esti órákban az ittas vádlott a leánygyermekek szobájába ment és az ágyukra fekve elaludt. A gyerekek emiatt nem kérték meg, hogy menjen át a másik szobába, ahol már megágyaztak neki, hanem lefeküdtek mellé. A vádlott később kihasználta, hogy a kislány elaludt, és a kiszolgáltatott helyzetével visszaélve szexuális jellegű cselekményt végzett, melyre azonban a gyermek felébredt, és ijedten a szomszéd szobában tartózkodó szüleihez szaladt. A szülők számon akarták kérni a férfit, azonban azt látva, hogy alszik, úgy döntöttek, hogy reggel tisztázzák a történteket, a sértettet pedig a saját szobájukba vitték. A vádlott végül a kora hajnali órákban, amíg mindenki aludt, elhagyta a házat.

A férfi 2022. május 28-án, egy Veszprémből Zircre közlekedő autóbuszjáraton utazott, és egy fiatal lány közelébe, a busz hátsó üléssorába ült. Tudva, hogy a sértett rálát, szeméremsértő cselekményt végzett, amit akkor hagyott abba, amikor a lány előrement és a sofőrnek jelezte a történteket, majd a következő buszmegállóban leszállt a járműről.