Prostituált

Három pécsi férfi ellen emeltek vádat, akik prostituáltakat közvetítettek

Rendőrség

A Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három személlyel szemben, akik részben prostituáltakat közvetítettek kuncsaftoknak, részben szobát biztosítottak szexuális tevékenységhez.

A vádirati tényállás szerint a 68 éves nő Pécsett működtetett több szórakozóhelyet, amelyeket a koronavírus járvány miatti vészhelyzet következtében ideiglenesen be kellett zárnia. A nő a megélhetésének biztosítása érdekében elhatározta, hogy ismeretségi körébe tartozó prostituáltként dolgozó nőket fog szexuális cselekmény végzése céljából kiközvetíteni az őt telefonon megkereső férfiaknak. A nő ismerte korábbról az ügy másik vádlottját, aki taxisofőrként dolgozva rendszeresen szállította őt.

2021 márciusában a nő felajánlotta a taxisnak, hogy az általa beszervezett prostituáltakat anyagi ellenszolgáltatásért szállítsa el a kuncsaftokhoz. Ebbe a férfi beleegyezett, majd 2021 tavaszán több alkalommal szállította a prostitúciós tevékenységet végző nőket a megrendelőknek.

A közvetítő ezen időszak alatt 9 prostituált közvetítésében működött közre.

Három prostituáltnak a korábbi lakás bérletét 2021 márciusában felmondták, ezért a közvetítő nőnek szüksége volt egy olyan lakásra, illetve szobára, ahol a prostitúciós tevékenységet tovább lehetett folytatni. Ekkor felkereste egy ismerősét, egy pécsi szálloda vezetőjét, akivel megegyeztek abban, hogy a hozzá tartozó prostituáltak több szobát bérelnek a hotelben prostitúciós tevékenységhez.

A hotel vezetője a megállapodásuk alapján a prostituáltaknak rendelkezésre bocsátotta a szálloda egy-egy szobáját.

Az elkövetők cselekménye a kerítés bűntette, valamint az épület rendelkezésre bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítése bűntettének a megállapítására alkalmas.

Kép: illusztráció.