Drónnal figyelték a szabálytalankodókat

Rendőrség

A zalai rendőrök drónos ellenőrzést tartottak.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a Zalaegerszegi Rendőrkapitánysággal együttműködve 2022. szeptember 20-án célzott ellenőrzést hajtottak végre a közlekedésbiztonság javításának érdekében Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt.

Az akció során az egyenruhások Zalaegerszegen, a Belső Elkerülő utca és a Malom utca kereszteződésében kiemelten az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasításának betartását ellenőrizték pilóta nélküli állami légijármű segítségével. A rendőrök 8 járművezetővel szemben intézkedtek, velük szemben helyszíni bírságot szabtak ki összesen 80 ezer forint összegben.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat, egymásra odafigyelve közlekedjenek, saját maguk és a többi közlekedő biztonságának megőrzése érdekében! A közlekedők hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak.