Prostituált

Erőszakkal kényszerítette prostitúciós tevékenységre a feleségét egy férfi a fővárosban

Rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki a saját feleségét kizsákmányolva, őt akár erőszakkal is arra kényszerítette, hogy prostituáltként dolgozzon, és ennek bevételéből tartsa el őt.  

A vádirat szerint az 53 éves férfi még a 2006. évben házasodott össze a későbbi sértettel, aki már ekkor is prostitúciós tevékenységet folytatott. A férj munkahellyel, önálló jövedelemmel nem rendelkezett, megélhetését a felesége által a XVII. kerületben nyújtott szexuális szolgáltatásból származó jövedelemből fedezte. Házasságuk ideje alatt minden reggel elvitte gépkocsival a feleségét az utcai prostitúciós tevékenység folytatása érdekében a XVII. kerületbe, ahol napközben is többször ellenőrizte, és rendszeresen elvette a keresett pénzt.

A sértett többször is abba akarta hagyni a prostitúciót, azonban a vádlott – aki folyamatosan felélte a jövedelmet – ezt nem engedte, és esetenként fenyegetéssel és bántalmazással kényszerítette házastársát a folytatásra. Előfordult, hogy a sértett haját tépte, illetve a lábát késsel megvágta, de az is, hogy annyira megverte, hogy a nő dolgozni sem is tudott. Emellett a férfi azzal is fenyegetőzött, hogy a nő – mástól származó – kiskorú gyermekét is bántani fogja.

A sértett végül a 2017. év végén hagyott fel a prostitúciós tevékenységgel, és elköltözött a vádlottól, majd 2019-ben beadta a válókeresetet is.

A Fővárosi Főügyészség a férfit kizsákmányolás céljából, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolja.

Az ügyészég vádiratában arra tett indítványt, hogy a Fővárosi Törvényszék ítélje a vádlottat fegyházra és pénzbüntetésre, illetve tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

A vád szerinti bűncselekményt a törvény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.