Irodából és ékszerboltból is lopott a tolvaj páros Kaposvár belvárosában

Rendőrség

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű nővel és férfival szemben, akik Kaposvár belvárosában használták ki az értékek kis időre történő őrizetlenül hagyását.

A vádlottak közül a többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő nő 2021 júliusában a kaposvári polgármesteri hivatalban tartózkodott, amikor észlelte, hogy nincs senki az egyik irodában, azonban egy táskát a padlón hagytak. A nő bement, majd a táskából az ügyintéző pénztárcáját vette magához. A terhelt a sértett 25.000 forint készpénzét tartotta meg, egyéb iratait, bankkártyáit pedig egy szemetesbe dobta.

Az élettársak 2021 augusztusában egy kaposvári ékszerboltból loptak úgy, hogy amíg az eladó a többi vásárlóval foglalkozott, a nő a férfi takarásában kétszer is elhúzta az egyik vitrin ajtaját és a kiállítótérből két arany karkötőt vett ki közel 900.000 forint értékben. Ezt követően a vádlottak távozni akartak az üzletből, azonban az eladó észrevette az egyik ékszer hiányát és felszólította őket, hogy adják vissza. A férfi a keresett 685.000 forint értékű karkötőt átadta, de a másik ékszert a terheltek később egy ózdi zálogházban értékesítették.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindkét vádlottal szemben szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.