Pénz boríték

Felvette az előleget, majd eltűnt az önjelölt szerelő

Rendőrség

A Siófoki Járási Ügyészség összesen öt rendbeli, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó, illetve kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki klímaberendezések és mosógépek beszerzésének, illetve javításának ígéretével több mint háromszázezer forintot csalt ki az áldozataiból.

Az anyagi nehézségekkel küzdő 26 éves vádlott 2021 júliusától kezdődően – annak ellenére, hogy ilyen képzettséggel nem rendelkezett – klíma- és mosógépszerelőként hirdette magát az interneten. A hirdetésre jelentkező személyektől az új gépek, vagy a javításhoz szükséges alkatrészek megvásárlásának ürügyén 34.000 – 145.000 forint közötti összegeket, összesen 377.000 forintot vett át előlegként.

A férfi ilyen módszerrel közel fél éven keresztül összesen öt sértettet ejtett tévedésbe, mivel már az előlegek átvételekor sem állt szándékában az általa elvállalt feladatokat teljesíteni, és az átvett pénzt később a saját megélhetésére fordította.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az elkövetővel szemben halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal a sértettek polgári jogi igényeit is bírálja el.

Kép: illusztráció.