Bíróság, kalapács

Körfűrésszel tört édesapja életére a budapesti férfi

Rendőrség

Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 31 éves férfival szemben, aki hónapokon keresztül, többször is meglopta, megalázta, bántalmazta a vele együtt élő édesapját, majd később egy körfűrésszel tört a sértett életére.

A vádlott 2020 tavaszán költözött édesapjához, annak XX. kerületi lakásába, majd az ezt követő hónapokban az édesapja sérelmére a vád szerint több bűncselekményt is elkövetett. Együttélésük során a vádlott az emberi méltóságában többször súlyosan megsértette, megalázta, szidalmazta és állandó félelemben tartotta a nála gyengébb fizikumú sértettet, volt olyan is, hogy mások előtt megpofozta őt. Emellett ebben az időszakban a vádlott többször lopott is a sértettől oly módon, hogy a lakásból különböző értéktárgyakat, jellemzően műszaki cikkeket tulajdonított el, összesen mintegy 200.000 Ft értékben, amelyből kábítószer fogyasztó életmódját fedezte.

A vádlott 2020 augusztusában egy szóváltás során ököllel ütötte meg édesapját, valamint többször meg is rúgta őt, aki a bántalmazás következtében többszörös bordatörést szenvedett.

Pár hónappal később, 2021. április 4-én a vádlott a sértett tudta és engedélye nélkül, jogtalanul használta annak gépkocsiját, majd még ugyanezen a napon, a délután folyamán ittasan összeveszett az apjával, mert az nem adott neki pénzt. A vád szerint a vita során a vádlott először ököllel, majd egy fém felmosónyéllel és egy elektromos körfűrésszel is bántalmazta a sértettet, aki ennek következtében sorozat-bordatörést és más súlyos sérüléseket szenvedett.

Az elkövetés után a vádlott üzenetet küldött több ismerősének is azzal, hogy megölte az édesapját. Egyik ismerőse ez alapján értesítette a rendőröket, akik a lakásban elfogták a vádlottat, a sértettet pedig a mentők kórházba szállították.

A bántalmazás – az elkövetés eszközére és a támadás intenzitására is figyelemmel – a sértett halálát is okozhatta volna, annak elmaradása csak az időben érkező orvosi segítségnek volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a 31 éves férfit, mint többszörös visszaesőt,emberölés bűntett kísérletével, súlyos testi sértés bűntettével, kapcsolati erőszak vétségével, továbbá jármű önkényes elvételével és lopással is vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban, valamint annak megállapítását, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.