Időskorúakat fosztott ki az álmasszőr Budapesten

Rendőrség

Egy 55 éves nő nyilvános helyeken, az utcán, boltban, kórházban, de volt, hogy templomban szólította le áldozatait. Előttük masszőrnek, vagy egészségügyi dolgozónak adta ki magát, majd a felajánlott masszázs során eltulajdonította az értékeiket. Az ügyben 25 sértett van, az elkövetési érték összesen több mint 6 millió forint.

A vádirat szerint az 55 éves nő 2019. június és 2020. január között sorozatjelleggel követett el bűncselekményeket életkoruknál, vagy egészségi állapotuknál fogva kiszolgáltatottabb helyzetben lévő, illetve ezáltal befolyásolhatóbb személyek sérelmére.

A nő a bűncselekményeket Budapesten és más vidéki településeken követte el. A sértetteket jellemzően nyilvános helyeken, az utcán, vagy tömegközlekedési eszközön szemelte ki, de voltak olyanok, akiket kórházban, színházban, vagy templomban szólított meg. A vádlott valótlan néven mutatkozott be a sértetteknek, majd beszélgetést kezdeményezett velük, megpróbált a bizalmukba férkőzni. Azt állította, hogy egészségügyi dolgozó, ápoló, vagy reumatológus szakorvos, míg mások előtt masszőrnek, gyógymasszőrnek, vagy gyógytornásznak adta ki magát. A társalgás során masszázst ajánlott fel a sértetteknek, majd – akár az engedélyük nélkül is – masszírozni kezdte őket, amelynek során eltulajdonította az ékszereiket, illetve pénzüket. Előfordult olyan is, hogy egyes sértettek a masszázst ígérő elkövetőt beengedték az otthonukba, ezekben az esetekben onnan tulajdonította el az értékeket, volt, ahonnan csaknem 3 millió forint értékű készpénzt vitt el.

Az ügynek összesen 25 sértettje van, akik az elkövetés idején jellemzően 70-80 év közöttiek voltak, illetve többüknél láthatóan valamilyen egészségügyi probléma állt fent. A nő a sértettektől összesen több mint 6 millió forint értékben tulajdonított el ékszereket és készpénzt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a nőt, mint többszörös visszaesőt, 25 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztést tölt.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen két bűncselekmény látható, egyik az utcán, a másik pedig egy boltban.

Kép: illusztráció.