Három férfi országszerte parkoló autókat fosztott ki

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a három férfinak, akik egy legalább 6 főből álló szervezet tagjaiként őrizetlenül hagyott személygépkocsikból, teherautókból loptak készpénzt.

A megalapozott gyanú szerint a három gyanúsított és a szabadlábon védekező három társuk megállapodásukat követően az ország különböző pontjain lezárt, vagy nyitott állapotban lévő, de őrizetlenül hagyott gépkocsikat fosztottak ki. A nyomozás során mindeddig öt bűncselekmény felderítése történt meg, de a gyanú szerint több hasonló bűncselekményt is elkövettek a 2021. november és 2022. január között. A gyanúsítottak módszerük szerint a gépkocsik első ablakait betörve tulajdonították el az utastérben levő készpénzt, melynek összege 90 ezer és 1 millió forint között változott. A nyomozás során több megye rendőri szervei több helyszínen megtartott közös akció keretében állították elő a gyanúsítottakat. A büntetőeljárás további feladata a még nem ismert bűntársak és bűncselekmények feltárása.

A bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója mindhárom terhelt vonatkozásában helyt adott és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.