Fegyőröket fenyegetett és bántalmazott egy fogvatartott a kecskeméti börtönben

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen. Az elkövető 2019 augusztusában, a kecskeméti börtönben egy fegyőrt életveszélyesen megfenyegetett és arcon köpött, majd néhány hónap múlva egy másik fegyőrt kétszer arcon ütött.

A vádirat szerint a vádlott emberölés bűntette miatt indult bűnügyben letartóztatásban volt a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. 2019. augusztus 12-én, délután, az egyik fegyőr ruházatátvizsgálást végzett rajta, amikor a férfi megfenyegette azzal, hogy „megöllek kutya, megveszlek”, majd a sértettet arcon köpte. A sértett a fenyegetés miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

Néhány hónap múlva, 2020. február 15-én, délután, a körletfelügyelő kinyitotta a zárka ajtaját és többször felszólította a férfit, hogy a hagyja el a zárkát. Az elkövető a felszólításnak nem tett eleget, hanem a sértett felé rohant és egyszer arcon ütötte. A további tettlegesség elkerülése érdekében a többi rab eltávolította a vádlottat a sértett közeléből, majd a sértett és egy másik fegyőr megbilincselték. A férfi a fejét többször a falhoz ütötte, ezért a sértett felszólította, hogy hagyja abba. A vádlott azonban hirtelen hátracsapta a fejét, amivel megütötte a sértett arcát. A sértett fegyőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és kérte a támadó megbüntetését.

Az elkövetéskor büntetlen előéletű férfit a járási ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettén kívül becsületsértés és könnyű testi sértés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.