Moldáv embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a moldáv férfinak, aki négy illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított az általa vezetett személygépkocsival azért érkezett Magyarországra, hogy illegális határátlépőket csempésszen Ausztriába. Az ismeretlenül maradt megbízójával kötött megállapodásnak megfelelően, a gyanúsított 2022. április 11-én 18 óra körül felvett az általa vezetett autóba négy – magát afgán állampolgárnak valló – személyt. Röviddel az elindulás után a rendőrök Forráskút külterületén igazoltatták a férfit, előállították, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén a mai napon fog dönteni.