Közel 200 sértettet csapott be internetes hirdetésekkel egy nő

Rendőrség

A Pécsi Járási Ügyészség 197 rendbeli csalás miatt emelt vádat egy debreceni nő ellen, aki internetes hirdetésekkel csapta be a sértetteket.

A vád szerint a nő 2019 őszén elhatározta, hogy interneten olyan játékokat és elektronikai eszközöket hirdet meg eladásra, amikkel valójában nem rendelkezett. A jelentkezőktől azt kérte, hogy a vételárat előre utalják át. A nő kifejezetten a bűncselekményekből származó pénzek fogadására négy bankszámlát nyitott.

A sértettek átutalták a vételárat, vagy annak egy részét, a vádlott azonban nem küldte meg nekik a termékeket, őket különböző kifogásokkal hitegette. Több esetben saját maga által szerkesztett feladási bizonylatot küldött annak igazolására, hogy a csomagot feladta. A sértettek egy idő után már se telefonon, se üzenetben nem tudták elérni a nőt , ezért sokan feljelentést tettek.

Az elkövető a csalásokat 2019 novemberében kezdte és még azután is folytatta, hogy őt 2020 áprilisában gyanúsítottként hallgatták ki. A csalás-sorozatnak az vetett véget, hogy a nőt a pécsi rendőrök 2020 júliusában őrizetbe vették és a Pécsi Járási Ügyészség indítványára a Pécsi Járásbíróság elrendelte letartóztatását.

A nő 197 – az ország különböző részein élő  – személyt csapott be, cselekményeivel közel 3.000.000 forint kárt okozott.

A vádlott cselekményei közül a legsúlyosabb büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.