Szerb embercsempész letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járásbíróság

Rendőrség

A nyomozás adatai szerint a 22 éves férfi 2022. április 1-jén, hajnalban a szerb-magyar határ közelében, a magyar oldalon közel negyven, Magyarország területére korábban jogellenesen belépő, többségében afgán, illetve szír állampolgárt vett fel a furgonjába, amely az emberekkel zsúfolásig megtelt.

A férfi annak érdekében, hogy a migránsok Ausztriába jutását segítse, nyugat felé indult, és a délelőtti órákban már Veszprém térségében járt, amikor a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei felfigyeltek a láthatóan túl nagy súlyt szállító járműre, és ezért meg akarták állítani.

A férfi ekkor a járművel menekült a rendőrök elől, azonban a nedves úton megcsúszott és egy jelzőtáblát kidöntve fának ütközött. A vezető kiugrott a járműből és menekülni próbált, ám a rendőrök elfogták, majd később őrizetbe vették és embercsempészés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Veszprémi Járási Ügyészség a szökés, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében indítványozta a gyanúsított letartóztatását, melyet a bíróság az indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelt. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.