Prostituáltakat futtató anya és lánya letartóztatását indítványozta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Rendőrség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a két nőnek, akik tavaly nyár óta 3 fiatal nő élethelyzetét kihasználva szervezték szexuális szolgáltatások nyújtását.

Elfogtak egy szegedi anya-lánya párost, amely nőket kényszerített prostitúcióra

A megalapozott gyanú szerint az anya és a lánya 2021. augusztusától – kiszolgáltatott helyzetüket kihasználva – rábírtak 3 nőt arra, hogy Szegeden és környékén pénzért szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak. A gyanúsítottak irányították a prostitúciót, és a sértetteket kizsákmányolva keresményüket elvették. A sértettek vagyontalanok, nehéz anyagi körülmények között éltek, egyedüli bevételi forrásuk a prostitúciós tevékenységükből származott. Lakhatásukat, valamint munkavégzésük helyét az erre a célra bérelt lakásokban a gyanúsítottak biztosították. Ezt a kiszolgáltatott helyzetet a két nő folyamatosan fenntartotta azzal, hogy a sértettektől a szexuális szolgáltatással összefüggésben szerzett keresményt elvették, abból maguknak vásároltak, megélhetésüket kizárólag ebből finanszírozták.

Az emberkereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt az elkövetők letartóztatásának elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó üléseken fog dönteni.