A kecskeméti páros takarítás és pörköltfőzés ürügyén kifosztották egy ismerősük idős, fekvőbeteg édesapját

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy nő és egy férfi ellen. Az elkövetők 2021 februárjában Kecskeméten takarítás és pörköltfőzés ürügyén kifosztották egy ismerősük idős, fekvőbeteg édesapját, akiktől egy táskát és pénzkazettát loptak, benne 800 ezer forinttal és iratokkal. A bűnügyi felügyelet alá kerülő nő vádlott a nyomkövető készüléket is levágta magáról és engedély nélkül elhagyta a lakását.

A vádirat szerint a nő és férfi 2021. február 19-én, Kecskeméten, találkoztak a nő egyik ismerősével, egy férfival. Beszélgettek, és a férfi elmondta, hogy idős, fekvőbeteg édesapjával él együtt. A vádlottak felajánlották, hogy segítenek kitakarítani a házukat, és ezzel az ürüggyel elmentek az ismerős családi házába. Otthon volt az ismerős 74 éves, fekvőbeteg édesapja is. A nő felajánlotta, hogy csirkepörköltet főz. Elküldte bevásárolni az ismerősét, akinek az idős apja adott 10.000 forintot egy kulccsal zárható lemezkazettából. Ezt a nő is látta. Ezután a nő takarítást színlelve magához vette a pénzkazettát, benne az idős sértett spórolt pénzével, 800.000 forinttal. Ezen kívül ellopta a sértett táskáját is, benne az idős férfi irataival, majd a vádlottak a zsákmánnyal együtt távoztak.

A férfi azzal segítette a kifosztást, hogy a lopás során a testével takarta a nőt, hogy ne bukjanak le. A vádlottak mintegy 806.000 forint kárt okoztak a sértettnek, az idős férfi kérte ennek a megtérítését.

A nő két nappal később visszatért a sértett házába, a rendőrök ekkor fogták el és az iratait visszaadták az idős férfinek. A férfi a kifosztással szerzett pénzből már másnap egy autót vett, amit a rendőrök lefoglaltak.

A nő még egy bűncselekményt is elkövetett: a kifosztás miatt indult nyomozás során a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a tatárszentgyörgyi házát nem hagyhatja el és nyomkövető eszközt is kell viselnie. A nő azonban 2021. február 25-én reggel levágta magáról a nyomkövetőt, és elhagyta a lakóhelyét, hogy kivonja magát az eljárás alól. Mintegy negyedórával később a rendőrök elfogták, és a bíróság letartóztatta.

A büntetett előéletű vádlottakat a járási ügyészség kifosztás bűntettén kívül közokirattal visszaélés vétségével is vádolja, de a nőnek fogolyszökés vétsége miatt is felelnie kell. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben, akiknek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.