Kutya láncon

Veréssel fenyegetőzött, mert a szomszéd látta az állatkínzást egy borsodi kistelepülésen

Rendőrség

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 69 éves asszony ellen büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntette kísérlete miatt. Az asszony családtagja egy kutyát bántalmazott, és az elkövető észrevette, hogy a szomszédja figyeli, ezért felszólította, hogy takarodjon onnan, nem látott semmit, és ha bárkinek szólni mer, meg lesz verve.

A vádirat szerint 2020. augusztus közepén, a kora délutáni órákban, egy borsodi kistelepülésen lakó férfi hangos kutyavonyításra figyelt fel, ezért átment a szomszédos ingatlanhoz. Ott azt látta, hogy az egyik lakó az udvaron baltával bántalmazza a kutyát, de az asszony észrevette a kerítésnél álló férfit. Az elkövető rájött, hogy láthatta az eseményeket, ezért ingerülten kiabálva közölte, hogy takarodjon onnan, nem látott semmit, ha jár a szája meg lesz verve, illetve ha feljelenti őket, vagy szólni mer a rendőröknek, akkor rá fog küldeni embereket.

A vádlott többször megismételte a fenyegetéseit. Ezzel azt próbálta elérni, hogy a sértett ne értesítse a hatóságokat, aki azonban ennek ellenére feljelentést tett, majd az állatkínzás miatti büntetőeljárásban tanúként hallgatták ki. A sértett azonban a vádlotti fenyegetésektől oly mértékben megijedt, hogy több napig nem mert kimenni a házából.

Az ügyészség a büntetlen előéletű asszonnyal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.