Ittasan vezetve menekült a rendőrök elő egy férfi Érden, majd balesetet okozott, amelyben egy kislány megsérült

Rendőrség

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki ittasan vezetve menekült a rendőrök elő, majd balesetet okozott, amelyben egy kislány megsérült.

A vádirat szerint a férfival szemben 2019. július 7-én, az éjszakai órákban már intézkedtek a rendőrök Érden. Akkor eltiltás hatálya alatt és ittasan vezette a gépkocsiját.

Mindössze négy nap múlva az elkövető ugyanazt a gépkocsit vezette Érden, szintén ittasan. Ekkor a járműben egy férfi és egy kiskorú lány is utazott. A velük szemben haladó rendőrautóban ülő járőrök felismerték a férfit, akivel korábban intézkedtek. Mivel emlékeztek rá, hogy akkor sem volt vezetői engedélye, utána indultak.

Mikor a férfi észrevette, hogy a rendőrök utánafordultak, folyamatosan gyorsított, és veszélyesen előzött. Többször is csak azért nem ütközött össze a vele szemben közlekedő járművekkel, mert azok vezetői lehúzódtak az út szélére. A férfi továbbá több piros lámpán is áthajtott lassítás nélkül.

Az üldözésnek az vetett véget, hogy a férfi megpróbált befordulni egy utcába, de eltúlzott sebessége miatt az nem sikerült. Az autó lesodródott az útról, és azt az útpadka menti aljnövényzet fogta meg. Az ütközés következtében az autóban utazó kislány fején zúzódások keletkeztek. A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az elkövető ellen két rendbeli ittas járművezetés vétsége, közúti veszélyeztetés bűntette, és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat.