Idős ismerősét rabolta ki egy férfi Kecskeméten

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 2021 novemberében Kecskemét belvárosában idős ismerősétől elrabolta gurulós bevásárlókocsiját.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – 2021. november 15-én estefelé Kecskeméten, a Rákóczi úton összetalálkozott 84 éves ismerősével, aki gurulós bevásárlókocsival a vasútállomásra tartott. Az elkövető felajánlotta az idős asszonynak, hogy elkíséri, ezért közösen sétáltak tovább.

A közeli parkon áthaladva a férfi hirtelen ráütött a sértett jobb kezére, amellyel a gurulós bevásárlókocsit húzta. Az ütés hatására idős áldozata elengedte a bevásárlókocsi fogóját, mire a támadó azt magához ragadta és elszaladt. A bevásárlókocsiban 8.200 forint készpénz, személyes okmányok, több szemüveg, orvosi iratok, ruhanemű, lakáskulcs, naptár és péksütemény volt.

Nem sokáig örülhetett azonban a zsákmányának, mivel a kecskeméti rendőrök alig másfél óra alatt elfogták a rablót.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A többszörösen büntetett előéletű vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A bűncselekményt a térfigyelő kamera rögzítette.