A Bajai Járási Ügyészség vádat emelet a magyar embercsempész ellen

Rendőrség

A Bajai Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy magyar férfival szemben. Az elkövető ismeretlen megbízójától telefonon kapott GPS koordináták és hangüzenet alapján Baja külterületén, egy földúton személyautójába 8 szír és iraki állampolgár migránst vett fel azért, hogy az osztrák-magyar határ közelébe szállítsa őket. Még Baján jártak, amikor a rendőrök tetten érték.

A vádirat szerint a gyáli férfi – az ügy vádlottja –  ismeretlen személy megbízásából arra vállalkozott, hogy a korábban az országba illegálisan bejutott migránsokat Ausztriába jutásuk érdekében az osztrák-magyar határhoz szállítja.  A férfi 2021. szeptember 14-én, délután, a mobiltelefonjára kapott GPS koordinátát és hangüzenetet követve, megbízójának utasítása szerint az 55-ös számú főút Baja és Csávoly közötti szakaszán egy földútra hajtott. A megadott találkozási ponton felvett a személyautójába 8 szír és iraki állampolgárt és elindultak.

Alig tettek meg néhány kilométert, amikor a Készenléti Rendőrség járőrei az 55-ös számú főúton felállított ellenőrzési ponton tetten érték a magyar embercsempészt, az autójába zsúfolt nyolc határsértő migránssal.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, továbbá a személyautó elkobzását indítványozza.

Bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.