Ököl, verekedés

Drogozott is az anyját kifosztó és megverő félegyházi férfi

Rendőrség

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy kiskunfélegyházi férfi ellen, aki 2021 januárjában egy utazás során meglopta a saját anyját, de később az orrát is eltörte, és más bűncselekményeket is elkövetett.

A kábítószerfüggő férfi 2021. január 14-én egy mikrobusszal utazott az anyjával és egy férfival Budapestről Kiskunfélegyházára. Az út során a két sértett elaludt, amit a vádlott kihasznált és összesen 110.000 forintot lopott tőlük. Később a kárt mindkét sértettnek megtérítette.

A férfit még ugyanezen a napon éjszaka Kiskunfélegyházán rendőrök igazoltatták, ami során a kabátzsebéből két csomag fehér por került elő. A szakértő megállapította, hogy a por „kristály” fantázianevű kábítószert tartalmaz.

2021 márciusában a vádlott a kiskunfélegyházi otthonukban vitába keveredett az anyjával, ami során ököllel háromszor megütötte a sértett fejét. Az anya a bántalmazás miatt zúzódásokat és 8 napon túl gyógyuló darabos orrcsonttörést szenvedett.

A férfinak egy negyedik bűncselekmény miatt is felelnie kell. A férfi 2021. április 11-én délután az egyik barátjával és annak barátnőjével volt a lakóhelyén. A barát és a barátnő összevesztek és a nő az utcán betörte a ház háromszárnyas ablakának két szárnyát. Erre a vádlott is kiment. Azt mondta, hogy „megmutatom én nektek, hogyan kell ablakot betörni”, majd a kezével betörte a harmadik ablakszárnyat is, miközben üvöltözött.

A szabadlábon védekező, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség két rendbeli kifosztás bűntettén kívül kábítószer birtoklása és súlyos testi sértés bűntettével, valamint garázdaság vétségével is vádolja. Az ügyész börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.