Lopott, hogy lophasson a férfi Budapesten

Rendőrség

A 42 éves férfi a múlt hónapban követte el a bűncselekményeket. Az egyik alkalommal, egy újbudai üzletközpontban egy csípőfogót tulajdonított el, majd azzal vágta le egy cipőről az áruvédelmi eszközt. Egy másik esetben sarokcsiszolót lopott azért, hogy azzal vágja le egy bicikliről a lakatot.

A vádirati tényállás lényege szerint a 42 éves férfi 2021 novemberében két újbudai bevásárlóközpontból, összesen négyszer lopott különböző termékeket úgy, hogy azok egy részéről az áruvédelmi eszközt eltávolította. Volt olyan, hogy először a műszaki osztályról egy csípőfogót tulajdonított el, majd átment a ruházati osztályra, ahol ezzel a csípőfogóval vágta le egy cipőről az áruvédelmi eszközt.

A vádlott a múlt hónapban, egy IX. kerületben parkoló autóról a márkajelzéseket tulajdonította el. Két nappal később, egy IX. kerületi bevásárlóközpontban – amelynek területén felújítási munkálatok folytak – eltulajdonított egy akkumulátoros sarokcsiszolót, majd azzal az üzletközpont előtt az egyik kerékpárról levágta a zárat, ezután a biciklivel elhajtott.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű férfit üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások bűntette, illetve vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, továbbá elrendelte egy vele szemben korábban, más ügyben kiszabott 1 év 3 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős. A bíróság a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte a vádlott letartóztatását.

A felvételeken az autóról lefeszített márkajelzések, valamint a bicikli ellopása látható.