Drogok, kábítószer

Lefolyóba öntötték a fehér port, amikor lebukott a kiskunhalasi család

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy kiskunhalasi család négy tagjával szemben. Ők azzal egészítették ki bevételi forrásukat, hogy „kristály fantázia” nevű új pszichoaktív anyagot vásároltak fel, kiporciózták, és a lakásukon rendszeres fogyasztóik részére haszonnal értékesítették. Amikor lebuktak, a por egy részét a lefolyóba öntötték. 

A vádirat szerint az ügy négy vádlottja – egy kiskunhalasi család tagjai – 2019 őszétől 2020 márciusában történt elfogásukig azzal egészítették ki bevételi forrásukat, hogy „kristály fantázia” nevű dizájner drogot vásároltak, amit 0,2 grammnyi adagokba kimérve a fogyasztók részére 1.000 forint/adag áron kínáltak. A családi házhoz érkező vevők becsengettek, majd a kerítésen át vették át az alufóliába csomagolt árut és adták be a pénzt.

A kiskunhalasi rendőrök a háztól távozó fogyasztókkal szemben intézkedtek és tőlük etil-hexedron tartalmú porokat foglaltak le.

Amikor a rendőrök kutatás céljából megjelentek az ingatlannál, a családfő bemenekült a házba. Az ajtót felszólításra sem nyitotta ki, és azt mindaddig zárva tartotta, míg a házban tartózkodó társa a port a fürdőszobai lefolyóba kiöntötte. A nyomozók a házban szétszóródva fehér port, azzal szennyezett kést, digitális mérleget, alufólia darabokat, több mint 1,6 millió forint készpénzt, valamint a lefolyórendszer tisztítónyílásában neveket, összegeket tartalmazó feljegyzéseket találtak és foglaltak le.

Az ügyészség a négy családtagot bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.