Két idős férfit fosztott ki egy nő Kecskeméten

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy nő ellen, aki 2020 szeptemberében két héten belül két idős, nehezen mozgó férfit fosztott ki Kecskeméten.

A vádirat szerint a büntetett előéletű nőnek az volt a módszere, hogy idősebb, rossz egészségi állapotú, szemmel láthatóan nehezen mozgó férfiakat szólított le az utcán, majd megszerezte az értékeiket.

Elsőként 2020. szeptember 11-én este a kecskeméti vasútállomás közelében észrevett egy idős férfit, aki egy padon ült. A vádlott odaült mellé és megkérdezte tőle, hogy „kell-e neki nő”. Felkínálkozott, hogy pénzért szexuális szolgáltatást nyújtana a sértettnek. A sértett azonban visszautasította és elindult a pályaudvar felé. Ekkor a nő felajánlotta, hogy viszi a szatyrát, amit a sértett elfogadott. Az elkövető a szatyorral együtt hirtelen elfutott, de az idős férfi az egészségi állapota miatt nem tudott utána futni, ezért értesítette a rendőrséget. A sértett szatyrában a férfi bicskája, pénze, kabátja és az iratai voltak mintegy 18.000 forint értékben. A kár nem térült meg.

A nő 2020. szeptember 24-én, délelőtt, a kecskeméti posta közelében követett egy idős és nehezen mozgó férfit, közben pénzt és kenyeret kért tőle. A sértett nem adott neki semmit, hanem megpróbált a lakása felé sietni. Egy óvatlan pillanatban azonban a vádlott kikapta a férfi nadrágzsebéből a pénztárcáját, amiből kivett 1.500 forintot.

A nő a sértett kezében lévő nejlonszatyrot is elszakította és az abból földre eső kenyeret ellopta, majd a pénzzel és a kenyérrel elmenekült. A sértett értesítette a rendőröket, a 2.600 forint összegű kár egy része lefoglalással megtérült.

A többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat a járási ügyészség 2 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a fegyházbüntetésből ne legyen feltételes szabadságra bocsátható. A nő bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.