Kispesti lakásbetörővel szemben emelt vádat az ügyészség

Rendőrség

Egy 49 éves férfi a tulajdonosok távollétét kihasználva, több kispesti lakásba is betört, és összesen több mint 5 millió forint értékben lopott főleg ékszereket és műszaki cikkeket.

A vádlott 2019 júniusában, feltételes kedvezménnyel szabadult egy korábbi szabadságvesztés büntetéséből. Ezután munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett, bűncselekmények elkövetéséből tartotta fenn magát.

A vádirat szerint a férfi 2020. május végén úgy tört be egy XIX. kerületi lakásba, hogy a nappali ablakát befeszítette, majd az ablakon keresztül bemászott a lakásba, és onnan arany ékszereket, karórát és műszaki cikkeket lopott el együttesen csaknem 3,4 millió forint értékben.

A férfi 2020. július elején egy XIX. kerületi háznak feszítette be a bejárati ajtaját, majd átkutatta a házat, ahonnan arany és ezüst ékszereket tulajdonított el mintegy 600 ezer forint értékben.

A férfi két hónappal később, 2020. szeptember elején egy kispesti lakás utcafronti ablakát feszítette be, majd a lakásba az ablakon keresztül bemászott és onnan ugyancsak ékszereket tulajdonított el, amelyek összesen több mint 900 ezer forintot értek.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a 49 éves férfit több rendbeli, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével, illetve vétségével vádolja. A büntetett előéletű férfival szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki.