Drogot is árult a kecskeméti „pohárszedő”

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy fiatalember ellen, akik 2020 nyarán, egy kecskeméti szórakozóhelyen „pohárszedőként” dolgozott, közben a vendégeknek extasyt és marihuánát árult.

A vádirat szerint a kecskeméti fiatalember 2020 nyarán két hónapot dolgozott a megyeszékhely egyik szórakozóhelyén „pohárszedőként”.

A vádlott a munkavégzése során legalább nyolc vendégnek kábítószernek minősülő „extasy” tablettát adott el. A drogért tablettánként 2.800-3.000 forintot kapott. A „pohárszedő” ezen kívül marihuánát is árult legalább további két vendégnek, ezt grammonként 3.000 forintért árulta.

A marihuána vásárlóival szemben az ügyészség az eljárást felfüggesztette. A férfi által eladott drog hatóanyag tartalma nem éri el a jelentős mennyiséget.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. Az ügyész a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta azzal, hogy a drogkereskedéssel szerzett vagyont is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.