Figyelmetlensége miatt két embert is elütött a 61-es főúton a férfi

Rendőrség

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a 34 éves férfival szemben, aki nem vette időben észre az előtte álló járművet, ezért félre rántotta a kormányt, azonban a manőverrel két személyt elsodort.

A vádban foglaltak szerint a sértetti jármű 2019 októberében az esti órákban a 61-es főút Iharosberény és Pogányszentpéter közötti szakaszán közlekedett, amikor egy őzzel ütközött. Az állat teteme a szemközti sávba zuhant, ezért a sértettek a kocsival megálltak, majd a távolsági fényszórót és az elakadásjelzőt bekapcsolva átmentek az út másik oldalára a vad aszfaltról való eltávolítása céljából.

Mielőtt a sértettek az őzhöz értek volna, észlelték egy gépjármű érkezését, ami felé egyikük mobiltelefonja világítását használva jelezte az úton lévő akadályt. Az autós a jelzésre az úttesten megállt, ő is bekapcsolta járműve elakadásjelzőjét, majd utasa a lehúzott jobb oldali ablakon keresztül beszélni kezdett az autótól kis távolságra, az út jobb oldalánál álló sértettekkel.

A baleset helyszínére ekkor érkezett meg a terhelt, aki a sávjával ellentétes oldalon leállított sértetti jármű távolsági fényszórójára figyelt, így nem látta meg időben az előtte lévő gépkocsit. A vádlott megállni már nem tudott, ezért hirtelen jobbra rántotta a kormányt. A férfi a kormány elhúzásával az úton lévő autónak nem ment neki, de a kocsi mellett álló sértetteket már nem tudta kikerülni, járműve lökhárítójával mindkettejüket elütötte, majd egy fának csapódott.

A sértettek közül az egyik férfi olyan súlyos gerinc és láb sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

A képet a nagyatádi rendőrök a szemle során készítették.