Molesztálás, szexuális erőszak

Letartóztatásban a férfi, aki éveken át gyötörte a feleségét egy Pápa közeli faluban

Rendőrség

A Pápai Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az 53 éves férfinak, aki éveken keresztül bántalmazta, fenyegette feleségét, melynek számos esetben a gyermekei is tanúi voltak.

A megalapozott gyanú szerint a Pápa közeli faluban élő férfi és házastársának kapcsolata már 2006-tól megromlott, egyre gyakoribbá váltak közöttük a viták. A férj rendszeresen lealacsonyító, emberi méltóságot súlyosan sértő kifejezésekkel illette a feleségét. A veszekedés többnyire fizikális bántalmazásig fajult, a férfi leggyakrabban tenyérrel arcon ütötte a sértettet, de az is előfordult, hogy ököllel ütötte, megrúgta. A verbális és fizikális bántalmazások azt követően is folytatódtak, hogy a sértettnél súlyos betegséget állapítottak meg, sőt idén szeptembertől egyre gyakoribbá váltak. A feleségnek a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A jelenleg kamaszkorú fiúgyermekeik a lakóházuk adottságaiból adódóan többnyire fültanúi voltak édesanyjuk szidalmazásának, becsmérlésének. A kiskorú sértettek tartanak a férfitól, kéréseit ellentmondás és késedelem nélkül teljesítik. A szülők konfliktusába nem avatkoznak bele és rendszerint arra kérték édesanyjukat, hogy tegye azt, amit apjuk kér tőle.

A férfi a három gyermek nevelése során testi fenyítést is alkalmazott, így volt, hogy megpofozta őket, de olyan is előfordult, hogy az egyik hazugságon fogott gyermeket leköpte, nyakát megszorította.

Az ügyészség a bizonyítás megnehezítésének – a sértettek megfélemlítésének, jogellenesen befolyásolásának megakadályozása -, valamint a bűnismétlésnek a veszélye miatt indítványozta a kapcsolati erőszak, zaklatás és háromrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását.

Kép: illusztráció.