Ittasan, szitkozódva garázdálkodott egy férfi a budapesti előválasztási sátornál

Rendőrség

Ittasan, szitkozódva lépett fel erőszakosan egy férfi egy előválasztási sátornál. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a garázdát gyorsított eljárásban, eredményesen állította bíróság elé, a bíróság a terheltet 150.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A megállapított tényállás szerint egy 49 éves férfi 2021. szeptember 18-án a délelőtti órákban ittas állapotban megjelent a XX. kerület, Kossuth Lajos téren, ahol az előválasztás lebonyolítására egy sátor állt, és ott többen tartózkodtak. A férfi feltépte az egyik kartonpapír szavazóurna tetejét, majd megpróbált felborítani egy asztalt, miközben szitkozódott. A terhelt az erőszakos és provokáló magatartásával felszólításra sem hagyott fel, csak akkor távozott, amikor közölték vele, hogy értesítették a rendőrséget.

A pesterzsébeti rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfit garázdaság vétsége miatt, gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, és ezért őt 150.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.