19 illegális határátlépőt zsúfolt be egy autóba

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a moldáv férfinek a letartóztatását, aki illegális határátlépőket csempészett, majd megpróbált a rendőrök elől elfutni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi még Szerbiában állapodott meg ismeretlen megbízójával abban, hogy illegális határátlépőket csempész Ausztriába. A gyanúsított ennek érdekében Magyarországra utazott, majd a szerb-magyar határtérségben 19 magát szír, illetőleg palesztin állampolgárnak valló személyt vett fel az autójába. Röviddel azután, hogy Ausztria irányába elindult, Ruzsa külterületén a rendőrök ellenőrizték. A férfi az autóval megállt, majd megpróbált elfutni, de rövid üldözést követően a rendőrök elfogták, és őrizetbe vették. A vádlott utasai az ország területére történő belépéshez és az ország területén tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek. A gyanúsított a sikeres szállítás esetén megbízóitól 100 eurót kapott volna.

A vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartott ülésén fog dönteni.