Molesztálás, szexuális erőszak

Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség a 11 éves kislánnyal szexuális kapcsolatot létesítő férfi ügyében

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a büntetés súlyosítása iránti fellebbezést. A jánoshalmi férfit a kiskorú ismerőse sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt a Kecskeméti Törvényszék 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A nem jogerős elsőfokú ítélet szerint a fiatal férfi szexuális kapcsolatot alakított ki a lakókörnyezetében élő 11 éves lánnyal, aki az ideje nagy részét a férfi lakásában töltötte, a tanulmányait nagymértékben elhanyagolta, emiatt a kormányhivatal elrendelte a védelembe vételét. Ennek ellenére a férfi és a kiskorú sértett között kialakult kapcsolat továbbra is fennmaradt részben amiatt, mert a férfi a lányt annak érzelmi manipulálása útján igyekezett maga mellett tartani.

A vádlott a büntetőeljárás során elrejtőzött, így a törvényszék az elsőfokú ítéletet a távollétében hozta meg, majd elfogatóparancs alapján csak ezt követően fogták el.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség a büntetés súlyosítása, a védő annak enyhítése érdekében fellebbezett.

A fellebbviteli főügyészség a büntetés súlyosítása iránti fellebbezést – a korábban távollévő férfi elfogására tekintettel – azzal tartotta fenn, hogy tárgyalás tartására és bizonyítás felvételére tett indítványt.

Az elrejtőzés és a nem jogerősen kiszabott büntetés súlyossága miatt a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll, ezért a fellebbviteli főügyészség a letartóztatás elrendeléséről rendelkező elsőfokú végzés helybenhagyását is indítványozta.

A vádlott büntetőjogi felelősségének, továbbá a letartóztatása fenntartásának a kérdésében a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

Kép: ilusztráció.