Léccel szúrta szájon az ismerősét

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 szeptemberében, Kiskunhalason, az egyik ismerősét régi konfliktus miatt bántalmazta, fenyegette, majd egy léccel szájon szúrta.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi 2020. szeptember 9-én, egy kiskunhalasi csárdából jött kifelé, amikor egy régi konfliktus miatt összeszólalkozott az ismerősével. A vita hevében a vádlott a férfira támadt és dulakodni kezdtek. A dulakodásban a sértett válla úgy kificamodott, hogy 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Ezután a sértett távozott a helyszínről, de a vádlott felkapott egy kétméteres lécet és utánament. Öléssel fenyegette az ismerősét, majd miután utolérte, a léccel a sértett felé szúrt. A szúrás az ismerős száját találta el, ami ettől erősen vérzett. A sértett a támadója elől egy közeli boltba menekült, ahol segítséget kért. A sértettnek a szúrás miatt 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülése keletkezett.

A más ügyben letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

A vádlott a bűncselekményeket három felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, ezért az ügyész indítványozta ezek végrehajtásának elrendelését is. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.