80 millió forintos kár t okozott egy gellénházai férfi

Rendőrség

Bejelentés érkezett a rendőrségre még 2018-ban, hogy egy gépkocsi tulajdonos a járművét egy zalaegerszegi autókereskedéssel rendelkező gellénházai lakosnak átadta értékesítés céljából. Szóban megállapodtak egy összegben, amit a tulajdonos megkap, amennyiben a kereskedő eladja az autóját, majd ezt kövezően a vételáron felüli összeg marad az autókereskedőnél. A gépkocsi később eladásra került, a tulajdonos azonban pénzt nem kapott.

A csalás miatt elrendelt nyomozás során megállapítást nyert, hogy egy akkor 45 éves férfi 2018-tól kezdődően gépjárművek kereskedésével összefüggésben a sértettektől autókat vett át értékesítésére, továbbá előlegeket is gépkocsik vásárlására, azonban az eladott gépjárművekből származó pénzt a tulajdonosoknak nem adta át, a gépkocsik vásárlását különböző ürügyekre hivatkozva nem teljesítette, az erre a célra átvett előlegeket sem adta vissza a megbízóknak, így közel 80 millió forint kárt okozva a sértetteknek.

A nyomozók a férfit otthonában elfogták, előállították és csalás, valamint sikkasztás bűncselekmény miatt gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozás adatai szerint a közel 80 millió forintból a vagyonvisszaszerzés során több mint 40 millió forint megtérült.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták a helyi ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük