Ököl, verekedés

Vádemelés az édesanyját, nagymamáját is bántalmazó férfi ellen

Rendőrség

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen, aki 2020 decemberében édesanyját és nagymamáját is bántalmazta egy családi veszekedés során

Az ügyészség vádirata szerint a 23 éves férfi édesanyjával és húgával élt egy Csorna melletti településen. 2020 decemberében egy családi veszekedés alkalmával a terhelt megragadta 46 éves édesanyja kezeit és nekiszorította a bútoroknak.

Az anya ezért telefonon segítségül hívta a közelben lakó 69 éves édesanyját, az elkövető nagymamáját. A hölgy megérkezését követően számon kérte unokája viselkedését, amiért is a vádlott a kezeinél fogva őt is ellökte.

Mikor ezt az édesanya nehezményezte, a feldúlt fiú feléje indult, de ekkor a nagymama közéjük állt, és lekevert egy pofont a terheltnek. A fiatalember ezen úgy felidegesedett, hogy megragadta nagymamája kezeit és őt egy alkalommal arcon fejelte, amitől az idős hölgy orra eltört.

A bántalmazás során az édesanya nem szenvedett sérülést.

A terheltet súlyos testi sértés bűntettével vádolja az ügyészség. Vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben a nyomozást a Csornai Rendőrkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.