Egy fővárosi strandon, ittasan ugrált be a medencébe

Rendőrség

A vád szerint egy 40 éves férfi tavaly nyáron, egy fővárosi strandon, ittasan ugrált be a medencébe, amiért az egyik fürdőző férfi rászólt. A vádlott emiatt indulatos lett, először a férfira támadt, később pedig a férfi barátnőjét, majd a testvérét is többször megütötte.

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus 22-én, egy XIII. kerületi strandon, a strand házirendjét megsértve, ittasan ugrált be a medence széléről a vízbe, a többi fürdőző közé. A medencébe ugrálást a vádlott az úszómester felszólítására sem hagyta abba. A vádlott éppen megint a medence szélén állt, amikor egy, a barátnőjével ott fürdőző férfi is rászólt, hogy fejezze be az ugrálást. A vádlott ezt nehezményezte, indulatos lett és kiabálni kezdett a férfival, miközben ütött és rúgott felé.

Amikor a vádlott meglátta, hogy a férfi a történtek miatt az úszómesterrel és a biztonsági őrrel tér vissza a medencéhez, ismét kiabálni kezdett vele, majd indulatosan, ismét megpróbálta többször megütni őt, a férfinak azonban sikerült kitérnie az ütések elől, így nem sérült meg.

Ekkor a férfi barátnője a vádlott elé lépett azzal, hogy ne bántsa a párját, amire vádlott a nőt is megtámadta, két alkalommal, ököllel arcon ütötte. A bántalmazás következtében a nő az orrtájéknál zúzódásos sérülést szenvedett.

Ezt látva, az először megtámadott férfi testvére is közbelépett, számon kérte a vádlottat, hogy miért bántja a testvérét és annak barátnőjét. A szóváltás után dulakodás alakult ki közöttük, amelynek során a vádlott nagy erővel, több alkalommal, ököllel megütötte a férfit az arcán. A bántalmazás miatt a férfi orrcsont, valamint arccsont törést szenvedett.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a 40 éves férfit súlyos testi sértés bűntettével, valamint – a bántalmazott nő vonatkozásában – súlyos testi sértés bűntett kísérletével vádolja. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben – büntetővégzéssel – börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Az ügyhöz kapcsolódó videó az Ügyészség hivatalos Facebook oldalán, az alábbi linkeken elérhető:

https://www.facebook.com/watch/?v=374216937587852.