Háromszor mászott be éjjel volt élettársához egy férfi

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a letartóztatást fenntartó határozat helybenhagyását indítványozta a Szegedi Ítélőtábla felé. A 36 éves szentesi férfit a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével, magánlaksértés bűntettével és zaklatás bűntettével vádolja.

A férfi tavaly nyáron – miután az élettársával sikertelenül igyekezett kapcsolatát feléleszteni – a nőt telefonon több alkalommal zaklatta. Az egyik este ittasan a sértett által lakott ingatlan bukóablakát erőszakkal kinyitotta, és az épületbe bement, majd a távollévő sértett ágyába befeküdt, ahol ittassága miatt elaludt. A sértett hazaérkezését követően intézkedett a férfi eltávolításáról. A vádlott azonban később visszatért a sértetthez, akinek távollétét kihasználva ismét bemászott az ablakon, befeküdt az ágyba, majd újra elaludt. A sértett éjjeli hazaérkezését követően a férfit újra eltávolították, azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy harmadjára is visszatérjen, és a sértettet már a házban várta. Konyhakéssel azonnal a fiatal nőre támadt, miközben őt megöléssel fenyegette. A vádlott a sértettet mellkasán, vállán, arcán és kezén is megsebesítette, ezen sérülések azonban a nő védekező magatartásának köszönhetően nem voltak súlyosak. Végül a sértettnek sikerült a vádlottól elvennie a kést, melyet követően a férfi felhagyott a támadással és elment. A nő halála kizárólag aktív, védekező magatartásának köszönhetően maradt el.

A vádemelést követően a Szegedi Törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, aki védőjével együtt az ellen fellebbezéssel élt.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség osztotta az elsőfokú bíróság álláspontját, mert a vádlott szabadlábra helyezése esetén vonatkozásában továbbra is számolni kellene a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélyével.

A kényszerintézkedés tárgyában a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla hoz döntést, míg a vádlott büntetőjogi felelőssége vonatkozásában a Szegedi Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.

Kép: illusztráció.