14 éves lány egy társával rabolt Budapesten

Rendőrség

A vád szerint tavaly novemberben a fiatalkorú lány és társa, egy 20 éves nő, egy fiatal nőt rabolt ki Budapesten. Az ügyészség a két támadót rablás bűntettével vádolja és velük szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

A vádirat szerint 2020. november 6-án késő este a két vádlott – egy akkor 14 éves lány és társa, egy 20 éves nő – a VI. kerületben, a Nyugati pályaudvar metró megállójában figyelt fel a sértettre. A fiatalkorú vádlott odalépett a fiatal nőhöz és kérte, hogy adjon neki pénzt buszjegyre. A sértett adott neki 500 forintot, majd a vádlottak és a sértett is felszállt az időközben a megállóba érkező, Kőbánya – Kispest felé közlekedő metróra.

Az Ecseri úti megállónál a sértett leszállt a járműről, a vádlottak pedig követték őt. A Bihari utcába érve, a 14 éves lány ismét többször pénzt kért a sértettől, aki azonban a kérést elutasította. Mivel a sértett nem adott több pénzt, az elkövetők rátámadtak, a fiatalkorú veréssel fenyegette meg, társa pedig megragadta a táskáját, amit azonban a sértett erősen fogott, ezért a sértett és a vádlottak között dulakodás alakult ki. Ennek során a 14 éves vádlott beleharapott a sértett kézfejébe. A sértett a többszöri fenyegetések és erőszak ellenére továbbra is fogta a táskáját, ezért a fiatalkorú támadó őt egy közelben parkoló gépkocsi motorház tetejére lökte, társa pedig kitépte a kezéből a táskáját. A sértett a motorháztetőről a földre esett.

A vádlottak a táskából kivettek 5.000 forint készpénzt, majd a táskát, és a sértett abban lévő személyes okmányait egy közeli utcában eldobták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a két fiatal támadót rablás bűntettével, valamint közokirattal visszaélés vétségével vádolja, és velük szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását – a fiatalkorú esetében fiatalkorúak fogházbüntetését – indítványozza a vádiratban.

Mindketten bűnügyi felügyelet alatt állnak.

Kép: illusztráció.