Letartóztatás emberkereskedelem és emberrablás bűntettének gyanúja miatt

Rendőrség

A Pécsi Járásbíróság 2021. augusztus 12-én elrendelte két férfi letartóztatását egy hónapra emberkereskedelem bűntettének alapos gyanúja, egyikükkel szemben további emberrablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2021. március 5-én az egyik gyanúsított férfi a sértett nővel együtt fogyasztott kábítószert a gyanúsított dombóvári lakásában. A gyanúsított felvetette a sértettnek, hogy pénzért – 150.000 forintért – eladja prostituáltnak, mely összegből 50.000 forintot a nő kap azzal, hogy az eladást követően másnap a gyanúsított segítségével a vásárlótól visszaszökik. A sértett nehéz anyagi helyzete miatt ebbe beleegyezett. Valójában a gyanúsított a sértettet ténylegesen el akarta adni.

2021. március 6-án Dombóváron, egy áruház parkolójában a gyanúsított 150.000 forintért eladta a sértettet a másik gyanúsított vevőnek.

A vásárló gyanúsított a sértettet először egy családi házba vitte, ahol közölte a sértettel, hogy prostituáltként kell dolgoznia Olaszországban. A sértett közölte a gyanúsítottal, hogy betegsége miatt nem tud dolgozni. Ekkor a férfi követelte, hogy adja vissza az érte kifizetett pénzt és megfenyegette azzal, hogy ha megpróbál szökni, bántani fogja. Ezt követően a vásárló gyanúsított 2021. március 7. napján – mivel a betegsége miatt nem tudta szexuális cselekmény elvégzésére igénybe venni a nőt– elengedte.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmények jelentős tárgyi súlyúak. A gyanúsítottak a bejelentett lakcímeiken nem tartózkodnak, tartózkodási helyüket változtatják, szabadlábon hagyásuk esetén szökésüktől, elrejtőzésüktől lehet tartani, továbbá attól, hogy az eljárásban szereplő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást, ezért a bíróság letartóztatásukat elrendelte.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés érdekében fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.