Ismét bíróság előtt a szökött elkövető

Rendőrség

A Ceglédi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a férfit, aki külföldre akart szökni a hatóságok elől.

A terheltet 2021 júliusában a Pesti Központi Kerületi Bíróság kifosztás bűntette miatt nem jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélte, egyben a letartóztatását megszüntette, és elrendelte lakóhelyéhez kötött bűnügyi felügyeletét. A bíróság végzése szerint a terhelt az ingatlant engedély nélkül nem hagyhatta el, és elrendelte, hogy a bűnügyi felügyelet betartását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze a rendőrség.

A férfi azonban a bíróság engedélye nélkül elhagyta a kijelölt ingatlant azért, hogy Horvátországba szökjön. Ezért a lánya házához ment, és ott a nyomon követő technikai eszközt egy késsel levágta a lábáról. Időközben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete a GPS jelek alapján észlelte, hogy a terhelt elhagyta a lakóhelyét, ezért a rendőrség a GPS jeleket követve a terhelt lánya házához érkezett. A férfi a szobában lévő ágy ágyneműtartójában rejtőzött el, hogy a rendőrség ne találja meg.

A kiérkező rendőrjárőrök az ágyneműtartóban a férfit megtalálták és előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra.

A fentiek miatt a Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban a férfit fogolyszökés vétsége miatt bíróság elé állította.